2013. március 6., szerda

Életek közt

Költözünk, változtatunk, továbbállunk.
Eljőve a szülői házból, de még ott is, sokféle lehetséges jelen és jövő zajlik egyszerre körülöttünk. Mindig vannak lehetőségek, vannak utak. Ki melyiket választja, aszerint alakul a további élete. Némely dolgot nem lehet átvinni a másik életbe, nem mindennek van átjárás az életeink közt.

Egy költözésnél elvesznek dolgok, ki tudja hová? Ott nem maradt, itt nincs, szemétbe nem került. Minden pont tiszta, mégsincs meg.
Annak a dolognak ennyi "dolga" volt velünk, itt járt le a velünk való munkaideje, tovább kellett állnia.
Ez persze belülről nem ilyen egyszerű, hisz hiányzik.
A régi fotó, a fél pár cipő, az eltört étkészlet, vagy a macska.

Egy-egy döntéssel milliónyi dolog sorsát írjuk újra, rendeződik át az egész egyenlet. Csak a változás állandó, a dolgaink sincsenek hozzánk ragasztva.
Minden apró részlet az életünkben ki van téve a változás állandóságának, egy költözéssel magunk is új emberré válunk. Régi szokásokat, jellemvonásokat hagyunk a másik, régi helyen, mint kivénhedt rossz pokrócot.

Sajnos a kedvenceink sem ússzák meg a változásokat. Hiába mondják/mondták régen, hogy a macska házhoz szokik, ott kell hagyni, ezt a macska nem feltétlen így érzi. Hiányzik a gazdája, nem eszik, nem iszik, hiába kap simogatást is, csak nyávog keservesen.
Eljönnek hát érte, megy az új helyre, de pár nap, és egy véletlen balesetben bevégzi. Neki ennyi volt azzal a családdal/emberrel, de újat sem akart. Ez fáj, de sokat nem lehet tenni ellene. Vannak dolgok, amiket visszacsinálni nem lehet.
A kutya is tökéletesen érzi a várható változást. Csak néz nyugtalanul utánunk, mikor elindulunk valamerre, néz, és a szeme mondja: "Ne menj, az nekem a vég." De menni kell, mert a döntés megszületett, a sorsba nem nyúlhatunk bele, az övé is megvan, a miénk is. Tőlünk függő szuverén sorsú lények az életünk részei.

2 megjegyzés :

  1. Most mi lesz? Ti költöztök, vagy a kutya? Vagy csak gondolkoztál?

    VálaszTörlés
  2. Marad mindenki, csak gondolatok :)

    VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...